Coronavrij winkelen!

Waarom het reinigen van je huid zo belangrijk is

Waarom het reinigen van je huid zo belangrijk is

Waarom

Hoe reinig jij je huid en weet je ook waarom je dit doet? Daar ben ik nou zo benieuwd naar.

Ik werk als schoonheidsspecialiste en begin altijd met dezelfde handelingen. En dat is altijd met de huid reinigen. Wanneer de huid schoon is kan ik goed zien met welke huidconditie ik te maken heb. Onder mijn handen wordt de huid goed schoon en onderwijl babbelen de klant en ik wat met elkaar. Heel vaak komt de opmerking dat de cleanser heel zacht aanvoelt. En dat het genieten nu al begonnen is 🙂 En dan ben ik alleen nog maar bezig met de huid te reinigen, hoe mooi is dat! Mijn werk bestaat uit het geven van een ontspannende gezichtsbehandeling. En ik geef toe dat ik je veel ontspanning toewens. Maar de huid mooi en gezond maken heeft toch mijn prioriteit. En dat ik hiervoor de beste huidverzorgingsproducten gebruik spreekt voor zich. Nu is het wel zo dat een mooie schone huid ook thuis bijgehouden moet worden. Anders is het effect wat na de behandeling ontstaat heel snel verdwenen. Wil je daar wat meer over weten?

Reinigen

De vraag waarom je de huid moet reinigen is eigenlijk net zo belangrijk als de daadwerkelijke handeling.  Want natuurlijk is het niet aan te raden om zomaar klakkeloos een product op je huid te smeren. Al mag je ervan uit gaan dat de producent van het merk het beste met je voorheeft. Bij LIN Skincare is dit zeker het geval. Sterker nog, ik heb jullie allemaal in gedachten bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Alleen op deze manier kan ik producten bedenken en ontwikkelen. Oké, wel met een beetje hulp van een cosmetisch laboratorium 😉

Even terug naar de waarom vraag. Met de reiniging verwijder je alle talg en vuil die je huid gedurende de dag heeft verzameld. Dat is heel belangrijk om je huid tijdens de nachtrust lekker te laten ademen. En, voordat je denkt dat je alleen voor het slapen gaat moet reinigen, dat is dus niet zo. De dag beginnen met een schone huid is minstens zo belangrijk als voordat je gaat slapen. Tijdens je welverdiende nachtrust is je huid namelijk hard aan het werk om je huid weer goed op orde te brengen. Want tijdens je dagelijkse dingen ben je toch ongemerkt tegen veel vuil opgebotst. Daar merk je zelf niets van maar je huid heeft hier niet een prettig gevoel bij. Dat laat je huid merken door een verstopping in de poriën te organiseren.

Puistjes

Om de kans op verstoppingen van de poriën kleiner te maken raad ik je aan om de reiniging niet over te slaan. Door te reinigen gaat je huid er mooi en stralend uitzien omdat het voldoende is gevoed. Een huid die slecht of helemaal niet wordt schoongemaakt zal er dof, droog of juist onzuiver uit gaan zien. Ook je huid overmatig, dus veel meer dan nodig, te reinigen is niet goed. Door teveel  (2 keer per dag is voldoende) schoonmaken verwijder je de beschermlaag van de huid. Ook verwijder je allerlei (goede) bacteriën die je huid juist gezond moeten houden.

Het hebben van puistjes is niet fijn, daar zit doorgaans niemand op te wachten. Bijvoorbeeld met het dragen van een mondkapje loop je het risico om puistjes te krijgen. Dit wordt maskne genoemd. Ik heb er pas een blog over geschreven. Als je hier meer over wilt weten, blader dan even terug op de site. Er wordt vaak gedacht dat acne (puistjes) alleen bij een vette huid voorkomt. Dat is niet zo.

Heb je doorgaans een normaal huidtype dan kan deze opeens anders gaan reageren. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een droge huid. Hoe zit dat eigenlijk?

De verzorgende cleanser en toner van LIN Skincare

Geniet van deze hydraterende cleanser!

Om het beter te kunnen uitleggen neem ik je even mee wat dieper je huid in.

Je huid bestaat uit verschillende lagen waarvan de opperhuid de bovenste laag is. Dat is de laag die je ziet als je naar je huid kijkt. De opperhuid is een huidlaag vol met lipiden, dit zijn vetten die schadelijke stoffen buiten je huid houden. Met schadelijke stoffen bedoel ik ook bacteriën en virussen. Het is goed dat deze vetten er zijn want anders staat je huid vol open voor allerlei ziekteverwekkers. Het is erg belangrijk dat deze lipiden in de juiste conditie blijven. Is je huid droog dan heb je te maken met een beschadigde huid die niet in balans is. De opperhuid (met zijn lipiden) probeert het nog een tijdje vol te houden maar moet toch toegeven aan de druk van buitenaf. Op dat moment kan het zijn taak als beschermer van je huid niet meer uitvoeren.

Hoe dit komt?

Met het dunner en slechter worden van de beschermlaag (huidbarrière laag) krijg je te maken met huidcellen die zich gaan settelen aan het huidoppervlak. Ze zien hun kans schoon aangezien je de huid niet voldoende voedingsstoffen geeft in de vorm van een cleanser en toner! Je hebt nu eigenlijk zelf (onbewust)een voedingsbodem voor acne gecreëerd. Je huid heeft niet meer optimaal kunnen ademen door al die verstoppingen in de poriën. Want hierdoor is er een heus huidprobleem ontstaan. Je anders normaal reagerende huid geeft nu een strak en trekkerig gevoel. De beschermlaag is aangetast en dat voel je aan de huid. Gelukkig heb ik wel een oplossing voor je probleem!

Oplossing

Je hebt nu vast wel in de gaten hoe belangrijk het is om je huid goed schoon te maken. Echt, het is zelfs één van de belangrijkste stappen in huidverzorging. Je huid vangt, zoals eerder gezegd, allerlei vuildeeltjes op van bijvoorbeeld uitlaatgassen en rooklucht. Maar ook binnen in je lijf is er een dagelijks proces gaande van bijvoorbeeld hormonen die ervoor zorgen dat je gaat zweten. En zweet kan de poriën verstoppen.Daar wil ik nog wel iets meer over zeggen. Want ik kan me voorstellen dat je denkt hoe kunnen hormonen mij laten zweten? Dit komt  door een plotselinge daling van je oestrogeen (een vrouwelijk hormoon). Hierdoor raakt je lichaam van slag en geeft een reactie door te transpireren (zweten). En het transpireren is weer een reactie op je hormonen. Een beetje een soort cirkel die dan rond is. Dit was even een uitstapje naar hormonen en zweten. We gaan weer verder met je huid.

Als je alle op de huid verzameld vuil niet goed schoonmaakt kan de huid veel minder goed ademen. Dus begin bij het begin en schaf eerst een goed reinigingsproduct aan. Ik ben al heel blij voor je huid als je een cleanser gebruikt die je huid optimale verzorging geeft. Nog meer blij ben ik als je niet de toner vergeet.

Dit product wordt vaak overgeslagen  terwijl het een belangrijke functie heeft voor je huid. Met de toner werk je direct aan het herstellen van de ph waarde van je huid. Deze waarde heeft een belangrijke taak om je huid sterk en gezond te houden. Let erop dat een toner ingrediënten bevat die goed zijn voor je huid. Bijvoorbeeld aloë vera, dit ingrediënt staat bekend om zijn helende werking op de huid.

Heb je de huid goed schoongemaakt dan is je huid klaar voor de volgende stap. En dat is je huid verzorgen met een gezichtscrème. Het kan zijn dat het smeren met een gezichtscrème al heel gewoon is voor je. Misschien bekroop je soms het gevoel dat de veelbelovende crème toch niet zo goed bij jou scheen te werken. Weet dan dat een gezichtscrème zoveel beter door je huid wordt opgenomen als je eerst hebt gereinigd. Zie het zo, dat je crème makkelijker wordt opgenomen door open poriën. Dus poriën die niet verstopt zitten met talg en vuil. En, als je “vergeet” te reinigen maar wel een gezichtscrème aanbrengt smeer je de talg en vuil ermee in je huid. Zie je het al voor je? Het kan zomaar zijn dat je denkt dat je gezichtscrème helemaal niets voor je huid doet. Terwijl het niet aan de crème ligt maar aan de vergeten handeling van daarvoor. Je hebt namelijk een stap overgeslagen en dat is de reiniging. Oké, je hebt misschien je gezicht met water gewassen. Maar water maakt niet schoon. Daarmee kun je alleen stof van je huid afspoelen. Water gaat ook niet dieper je porie in maar de talg en vuil stoffen zitten daar wel! Voor je de gezichtscreme in de prullenbak dumpt ga eerst aan de slag met je huid schoonmaken. Ik denk dat je crème na het reinigen zoveel meer voor je is gaan betekenen 🙂

Nou het is eigenlijk wel een lange blog geworden. Ik vind het ook zo’n belangrijk onderwerp en ik wilde het je goed uitleggen. Ik hoop natuurlijk dat dit goed is gelukt. Wil je meer weten, dan kun je mij altijd mailen. Of geef een reactie onder deze blog, is ook altijd goed!

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *