Coronavrij winkelen!

Wanneer begin je met anti-aging?

Wanneer begin je met anti-aging?

Vanaf welke leeftijd moet ik een anti aging product gaan gebruiken? Zomaar een vraag die ik vaker hoor tijdens mijn werk als schoonheidsspecialiste.

Ik start mijn verhaal altijd met, je moet natuurlijk niets … maar … en zo begin ik mijn uitleg over waarom een anti-aging product nodig is. Je bent hier niet voor niets terecht gekomen dus ik ga je uitleggen hoe het precies in elkaar zit. Als je rond de 25 jaar bent dan zit je nog strak in je vel. Waarschijnlijk denk je niet aan verouderen en aan een anti-aging product gebruiken. Dat hoeft ook nog niet, en het zou ook niet bij je huid passen. Wanneer je op deze leeftijd begint aan een anti-aging product heb je waarschijnlijk binnen de kortste keren een onrustige huid. Waarom? Omdat de ingrediënten in een anti-aging product speciaal zijn samengesteld voor een oudere huid. Net zoals de huidverzorging voor een 25 jarige huid ook op een speciale wijze is samengebracht. De ingrediënten passen dan bij de huidstructuur. Maar waarom, als je toch als jongere een anti aging  product gebruikt, een onrustige huid? Dat komt omdat er in een product voor een oudere huid ingrediënten zitten die je drogere huid wat vetter maken. Met het ouder worden wordt je huid droger vandaar.

Oke, ik had het net over dat je met 25 nog geen anti aging huidverzorging nodig hebt. Maar leeftijd is een getal en zo kijk ik altijd eerst naar hoe de huidstructuur eraan toe is. Blijft staan dat ik rond de 25 nog wel wat jong vindt voor huidverouderen. Maar het kan ook in je genen zitten dat je huid al jong gaat verouderen. En de 1e fijne lijntjes zich al vroeg, of jong eigenlijk, in je huid aandienen. En dan is het een andere zaak wat betreft anti aging gebruiken. Maar ik ga er voor nu vanuit dat je de genen van je moeder, of je vader, hebt en je pas rond je 35e jaar (of ouder) wat fijne lijntjes ontdekt 😉  Wist je trouwens dat in sommige landen zoals in Japan en Zuid Korea al vanaf heel jong een anti-aging crème wordt gebruikt? Deze landen worden qua schoonheid ook wel de heilige graal genoemd. Omdat de huid langer mooi blijft. Dus tja wat is nu wijsheid? Ik beperk me nu toch maar op de Europese schoonheid. Waar een anti-aging product in een wat latere fase wordt gebruikt.

Verouderen

Dus wanneer gaat je huid verouderen? Dat wil je vast graag weten. Mijn antwoord is dat dit voor iedereen anders is. Maar het is zeker, huidveroudering treedt geheid op. Je huid veroudert met je mee gedurende je leven. Eigenlijk best logisch toch? Natuurlijk vermindert gedurende de jaren je jeugdige uiterlijk. Als het goed is gaat je gezicht bij je leeftijd passen. Oké, er is vandaag de dag van alles te koop om je jeugdige uiterlijk te blijven (onder)houden. Dit kan via een kunstmatige weg, waar je voor een poosje een strakkere huid van krijgt. Of je kiest ervoor om je huid goed te verzorgen met huidverzorgingsproducten die ook echt iets voor je huid doen. En als je kiest voor de laatste optie kun je op een natuurlijke manier ervoor zorgen dat je huid zo lang mogelijk fris en zacht blijft. Het is mogelijk om met huidverzorging de veroudering te vertragen. Je huid veroudert dan wel maar langzamer. Een heel belangrijk doel van huidverzorging is het voorkomen van uitdroging van de huid. Want door uitdroging wordt huidveroudering meer zichtbaar. Vandaar dat ik altijd hamer op smeren en hydrateren! Natuurlijk spelen er ook andere factoren mee met veroudering. Bijvoorbeeld je voeding en vitaminen, vervuiling o.a. door uitlaatgassen en sigarettenrook en ook stress is een flinke boosdoener. En niet te vergeten zonschade. Smeer voor je de zon ingaat met een zonbeschermingsproduct om je huid goed te beschermen.

Hydraterende moisturizer van LIN Skincare

Geniet van een heerlijke

schoonheidsbehandeling!

Met het ouder worden ervaar je lichamelijke veranderingen. Nu ga ik het niet hebben over welke fysieke klachten je kunt hebben. Ik ga het hebben over in welke mate je huid veranderd. Je huid wordt rijper. Eigenlijk vind ik dat een apart woord voor je huid. Ik moet dan altijd denken aan fruit wat (te) rijp is. Maar misschien ligt dat aan mijn nogal rijke visuele vermogen 🙂 Maar goed, er wordt vaak gesproken over een rijpere huid vandaar dat ik dit nu ook gebruik. Wat ervaar je aan de huid? Je merkt op een gegeven moment dat de structuur van je huid anders wordt. Het is niet meer zo elastisch als het eerst was. Na een slechte nacht met weinig slaap duurt het wat langer voor de kleine kreukeltjes glad zijn getrokken. Als ik overdrijf moet je het zeggen hoor … De stevigheid en het herstelvermogen van je huid zijn niet meer hetzelfde als voorheen. Vandaar dat je eerst moet ‘wakker worden’ als je geslapen hebt.

Slaaprimpels

Misschien heb je ook al gemerkt dat er in je decolleté soort dunne strepen  zijn ontstaan. We noemen dit ook wel slaaprimpels. Vroeg of laat krijgen we er (bijna) allemaal wel mee te maken. Deze dunne strepen  zijn eigenlijk verticale rimpels die als kleine vouwtjes naar je decolleté uitwaaieren. Op een dag kijk je in de spiegel om ze te ontdekken. En na een half uurtje ofzo zijn ze weer verdwenen. Maar … op een dag trekken deze slaaprimpels helemaal niet meer weg! Hoe kan dit eigenlijk ontstaan? De basis van deze slaaprimpels is gelegd in het verouderen. Als je huid minder elastisch wordt kan deze op een gegeven moment steeds moeilijker herstellen. Deze rimpels op het decolleté komt trouwens alleen bij vrouwen voor. Waarom dan toch?

De meeste vrouwen slapen op hun zij en door het gewicht van de bovenste borst ontstaan er vouwen in de huid. In het begin trekt dit nog bij en op een gegeven moment niet meer. Het is op te lossen door niet meer op je zij te gaan slapen. Maar dan moet je dat wel in een heel vroeg stadium gaan doen. Als eenmaal je decolleté van slaaprimpels zijn voorzien gaan ze namelijk niet meer weg.

Wat helpt is je huid, in dit geval het decolleté, goed insmeren met een bodycreamEen bodycream geeft je huid weer de zachtheid en soepelheid terug. Een bodycream is een fijne mengeling van ingrediënten die voeden en hydrateren. Een bodycream heeft een zachte romige structuur. Je smeert het uit over de huid waar je droge huid direct een verwen oppepper van krijgt. De bodycream uit de bodyline IVY heeft niet alleen een zeer zacht effect op de huid ook geeft het je  een heerlijke geurbeleving.

De verzorgende cleanser en toner van LIN Skincare

Ervaar deze heerlijke producten!

Slappe huid

Op een gegeven moment krijg je te maken met een slappe huid. Je huid heeft niet meer de veerkracht om er als een strak velletje uit te zien. Dit is te wijten te weinig elastine en collageen die heel essentieel zijn voor een stevige huid. Het elastine en collageen zijn eiwitten in je spieren en bindweefsel en zijn te vinden in verschillende lagen van de huid.

Het collageen is een stof die je lichaam zelf aanmaakt en is tevens een eiwit die deel uitmaakt van je bindweefsel. Wat is bindweefsel? Dat is een stof die je huid opvult en ervoor zorgt dat alles netjes op zijn plek blijft zitten. Dus bindweefsel is als een soort lijm wat alles in je huid aan elkaar vastmaakt. Om goed te begrijpen waar eiwitten precies in de huid zitten ga ik je uitleggen hoe de opbouw van de huid eruit ziet.

De bovenste laag (de huid wat je ziet) noem je de opperhuid (epidermis). In deze laag vind je alleen de huidcellen. Deze cellen zijn levende en dode huidcellen. Dus als ik het heb over de huid scrubben om de dode huidcellen te verwijderen maak je deze laag schoon. Onder de opperhuid komt de lederhuid (dermis). En onderaan zit het onderhuids bindweefsel (hypodermis). In de onderste twee lagen van de huid vind je heel belangrijke onderdelen van de huid. Namelijk de bloedvaten en haarzakjes. Tussen de bloedvaten en haarzakjes zit veel elastine en collageen. Het elastine is een eiwit wat zorgt voor het elastisch zijn van de huid. Eigenlijk best logisch dat wanneer de rek uit het elastine en collageen is dat de structuur van je huid slapper wordt. De lederhuid (2e huidlaag) bestaat voor ongeveer 30% uit collageen die je huid strak en krachtig moet houden. Wanneer dit alles vermindert heeft je huid moeite om zijn taak om krachtig, sterk en stevig te zijn uit te voeren. Tegelijk is voor jouw een nieuw doel geboren, waar je aan kunt werken. Namelijk je huid goed verzorgen met producten die je huid voeden en hydrateren.

Om je huid stevig te maken is het opbouwen van collageen een belangrijk punt. Ik moet je helaas vertellen dat meer collageen niet je slappe huid weer strak kan maken. Dat is niet meer mogelijk maar je kunt wel meer huidverslapping voorkomen. Je huidverzorging moet wel aan een aantal punten voldoen om je huid goed te voeden. Je hebt krachtige antioxidanten (allerlei vitamines) nodig en huidherstellende ingrediënten. De taak van antioxidanten is om een beschermende laag op je huid aan te brengen die voorkomen dat vrije radicalen (agressieve stoffen zoals o.a. uitlaatgassen en sigarettenrook) de kans krijgen schade aan te richten. In de huidverzorging van LIN Skincare zitten heel veel huidvriendelijke ingrediënten en vitamines. Alleen stoffen die ook echt iets voor de huid doen mogen verwerkt worden in onze producten. Wist je trouwens dat antioxidanten niet goed kunnen tegen zuurstof en licht? Daarom hebben wij onze huidverzorgingsproducten verpakt in een lucht en lichtdichte verpakking. Alle crèmes voor je gezicht komen altijd uit een airless verpakking. Licht en luchtdicht en altijd een schoon pompje crème!

Wanneer

Maar wanneer is het nu echt tijd om te beginnen met een anti aging product? Daarvoor neem ik je eerst mee naar een aantal jaren eerder namelijk je tiernerjaren. Wanneer in de puberteit je hormonen flink heen en weer buitelen heeft je huid het zwaar. Je huid is nu overwegend vet met onzuiverheden. In deze periode is het belangrijk dat je de huid goed schoonmaakt en tot rust laat komen. Ook in deze fase van je leven is een goede huidverzorging aan de orde. Het schoonmaken van je huid met een cleanser en toner zijn stappen die je niet mag overslaan. Vanuit je tiernerjaren ga je een fase in waar je huid tot rust kan komen. Toch vertraagt al vanaf je 20e jaar het proces van de huidcellen. Dat gaat heel langzaam zodat je er niet heel veel van merkt. Je huid verzorgen is ook in deze fase belangrijk. Ook het gebruiken van een gezichtscrème (zoals de soft & calming daycream)  is prettig.

Eenmaal aangekomen bij je 25e verjaardag neemt de hoeveelheid collageen en elastine (elastisch en stevigheid) langzaam af. Door dit afnemen kun je al een klein beetje de 1e tekenen van huidveroudering zien. Ik noem bijvoorbeeld wallen na een nacht doorhalen. En een doffe en futloze huid met wat fijne lijntjes.

Tussen je 25e en ongeveer 40e jaar is het een periode van je huid goed onderhouden met de juiste huidverzorgingsproducten. Zorg ervoor dat je de 3 stappen in huidverzorging volgt, reinigen met een cleanser dan kalmeren met een toner en verzorgen met een gezichtscrème. Weet je wat ook heerlijk is? Om eens met een moisturizer te smeren. Dit is super hydraterend voor je huid. Ben je al wat ouder is een moisturizer ook prettig onder je gezichtscreme. Dan gebruik je deze als een boost voor je huid.

Zo rond je 50e jaar is het zaak om je huid heel structureel met goede producten te verzorgen. Misschien ben je nu of in de overgang of er net doorheen gekomen. De overgang (menopauze) kan een behoorlijke aanslag zijn voor je huid. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hangende wangen (door het gebrek aan elastine en collageen) en een vale doffe teint. Ook zijn de fijne lijntjes opeens wat diepere rimpels geworden. Alles afhankelijk van hoe je hiervoor met je huid bent omgegaan. Heb je de huid altijd goed verzorgt zal je nu veel minder last hebben van huidklachten.  Niet alleen je leeftijd en huidverzorgingsproducten spelen een rol in het krijgen van rimpels. Ook je huidtype is van belang. Zo is een vette huid meestal wat soepeler waardoor de rimpels minder snel zichtbaar worden.

Natuurlijk is bij een vette of gecombineerde huid nodig om goed te reinigen om een overmaat aan onzuiverheden te voorkomen. Gebruik zachte producten om je huid goed schoon te maken. De kans op fijne lijntjes en rimpels is bij een droge huid of zelfs een zeer droge huid veel groter dan bij een vette huid. Wist je dat mannen vaker een vette huid hebben? En daarom minder en veel later rimpels krijgen? Maar ook bij een mannenhuid is mijn advies schoonmaken en smeren met huidverzorging. Een moisturizer is een fijne gezichtscreme voor de mannenhuid. Ook omdat je als man je huid scheert (niet altijd natuurlijk) en dan wat meer wondjes door het scheermes maakt. Een moisturizer die je huid heelt (door calendula) en verzacht ( door avocado) en hydrateert is noodzakelijk om je huid goed te onderhouden. Het zal je vast niet verbazen als mijn advies voor vrouwen en mannen altijd is smeren en hydrateren! En je huid goed onderhouden in welke leeftijdsfase je ook zit, is een een mooi kado voor je huid 🙂

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *