Coronavrij winkelen!

Tips om je huid een boost te geven!

Tips om je huid een boost te geven!

Herfst

Na een heerlijk warme zomer met volop zonneschijn ben je beland in de herfst. Wat mij opvalt is dat deze herfst heel zacht begint.

Nog even geen herfststormen in zicht maar een zachte lucht en een zonnetje. Ik geniet ervan en probeer zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen. De zon is trouwens ook goed voor de aanmaak van vitamine D! Daar heb ik onlangs een blog over geschreven. Wil je hier meer over weten? Blader door mijn blogs. Niet vergeten weer terug te komen om hier gezellig verder te lezen 🙂

Met het aanbreken van de herfst is de tijd aangebroken om je huid een (soms broodnodige) boost te geven.

Al turend naar de zon probeer ik mezelf aan de zonnestralen te verwarmen. Natuurlijk denk ik ook nu aan het insmeren van mijn huid. De kracht van de zon is nu niet zo sterk maar na een poosje kan het toch schade aan de huid aanrichten. Denkend aan hoe heerlijk de warme zomer was moeten we toch langzamerhand aan een ander seizoen gaan wennen. Nog even en de ramen moeten vanwege de kou dicht, de kachel aan en de warme truien weer uit de kast. Ja mensen, dat klinkt als herst! En weet je wat nu zo fijn is? Om je huid een frisse make over te geven. Je lichaam verdient nu wat meer verzorging. Het is nodig om je huid een boost te geven voordat je vele uren binnen bij de kachel doorbrengt. In de herfst, en ook in de winter, hebben veel mensen meer last van eczeem en psoriasis. Denk je dat het alleen komt door de kou? Nee hoor, dat komt meestal door het vele binnen zijn met de kachel aan en de ramen dicht.

Psoriasis

Er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor geleverd maar bepaalde seizoenen en gedragingen laten een verergering van huidklachten zien. Bijvoorbeeld in het geval van psoriasis. Dit is een huidaandoening met schilfers, roodheid en jeuk. Het lijkt erop dat wanneer de dagen korter worden en het kouder wordt psoriasis erger wordt. Het kan zelfs zo zijn dat je in de zomer nergens last van hebt en in de winter het toch weer de kop opsteekt. Dat komt omdat je in de herfst en wintermaanden veel minder van de zon kan genieten dan in de zomer. Je zit vaker binnen zeker nu in deze coronatijd. Als je dan ook nog last hebt van stress toestanden heb je kans dat de psoriasis oplaait. Ook lijkt er een verband te zijn met de bloedspiegel van vitamine D in je lichaam. Hoe minder je van deze vitamine aanmaakt hoe erger de psoriasis wordt. De zon helpt je lichaam vitamine D aan te maken. Maar ga niet overmatig in de zon vertoeven, ook al is het herfst of winter. Er is toch altijd een risico op de vorming van huidkanker in samengaan met de zon.  Ga nooit onbeschermd de zon in en smeer je huid vooraf in met een fijne dagcrème!

Bodyscrub van LIN Skincare

Ervaar deze heerlijke bodyscrub!

Eczeem

Wanneer je last hebt van eczeem heb je een huidaandoening met als kenmerk dat je huid erg droog is. Een vervelend symptoom van eczeem is dat het jeukt! En je mag er niet aan krabben omdat je het daarmee alleen maar erger kan maken. Zie er maar eens vanaf te blijven, zo’n gekmakende jeuk de hele tijd. Op zijn zachts gezegd niet fijn! Eczeem kan door verschillende dingen getriggerd worden. Bijvoorbeeld doordat je kleding langs je huid schuurt wat voor huidirritatie zorgt. Een temperatuurswisseling kan ook voor een uitbraak van eczeem zorgen. Of dat je nog meer last krijgt van  jeuk. Vooral van buiten naar binnen geeft problemen. Buiten is het koud en binnen behaaglijk warm waardoor je eczeem klachten erger worden. Zorg er goed voor dat je huidverzorging gemaakt is van zeer zachte ingredienten. Het laatste wat je wilt is nog meer jeuk door stoffen die je huid irriteren.

Puistjes

Heb je genoten van de zomer? En was het je opgevallen dat de acne (puistjes) geheel verdwenen was? Helaas is de zomer voorbij en dienen de eerste puistjes zich weer aan. Hoe kan dat nou? Helaas is het zo dat de acne na de zomer weer terugkomt. Tijdens de zomermaanden heeft de zon ervoor gezorgt de buitenste huidlaag dikker werd. Dit zijn dode huidcellen die als een laag over je huid liggen. Ook heb je misschien een zomers tintje opgedaan waardoor je huid een beetje gecamoufleerd wordt. Nu de zomer op zijn retour is en de zon niets meer voor je kan betekenen krijg je de rekening gepresenteerd. De puistjes en onzuiverheden ploppen als het ware uit je poriën omhoog. Dit komt doordat het talg niet meer door de poriën naar buiten kan komen. Want deze is geblokkeerd door de dode huidcellen. Deze laag huidcellen is te dik geworden. Het is belangrijk om je huid goed schoon te maken zodat de poriën open gaan staan. Ga nooit, ook niet als je geen puistjes hebt, zonder je huid schoonmaken slapen. Tijdens het slapen maakt je huid nog meer talg aan. Als de poriën verstopt zitten dan kan ook deze talgproductie niet je huid verlaten. Je huid wordt alleen maar vetter met meer ontstekingen.

Huidverzorging

Ik heb je tips beloofd en die ga ik je nu vertellen. Gedurende het lezen van deze blog heb ik je al een paar dingen verteld. Zo is het reinigen van je huid super belangrijk!

Tip: Reinigen

Een goede reiniging houdt je huid zuiver en gezond. Ook zorgt de reiniging dat huidverzorgingsproducten beter door je huid worden opgenomen. Je huid heeft behoefte aan verzorging en heel belangrijk aan vocht. Ik kan me voorstellen dat je denkt “ dan drink ik gewoon wat meer water “. Dat is ook top maar water alleen daar ga je het niet mee redden. Als je huid strak en gespannen aanvoelt is de kans zeer groot dat je huid smeekt om voedende huidverzorging. Zorg dat je reinigt met een zacht product zoals een cleanser die tegelijkertijd je huid goed schoonmaakt. Daarna nog even sprayen met een verfrissende toner voor een kalmerende werking. Nu is je huid pas schoon!

Tip: Verzorgen, Herstellen en Beschermen

Nu je huid lekker schoon is heeft de huid behoefte aan een hydraterende gezichtscrème. Hydrateren blijft een belangrijk item in je huidverzorging. Je huid hydrateren voorkomt uitdroging. Wat betekent dat je moet smeren, smeren en blijven smeren! Dat is belangrijk voor je gezicht als ook voor het lichaam. Gebruik niet dezelfde crème voor je gezicht en het lichaam. Waarom niet? Aan de bodyline producten mag best een lichte geur zitten. Heel lichtjes maar net genoeg om er een lekker ruikend gevoel van te hebben. Dat geeft je een feel good gevoel. Bovendien is de huid van je lichaam, over het algemeen, wat dikker dan het gezicht. Met andere woorden, de huid van je lichaam kan meer hebben dan de huid van je gezicht. Daarom is een aparte gezichtscreme noodzakelijk.

Tip: Relaxmoment

Als het buiten steeds kouder wordt en de wind giert om het huis is het fijn om te gaan cocoonen. Plan een avond of dag jezelf om te scrubben, douchen/badderen en bovenal relaxen! Scrub je lichaam met een bodyscrub met fijne ingrediënten zoals o.a. macadamianootolie, abrikozenpitjes en jojobaolie. Je huid ontdoen van dode huidcellen is nodig om een frisse huid tevoorschijn te laten komen. Want dat is de bedoeling van scrubben. Onze bodyscrub van de bodyline IVY is zo zacht door alle oliën en ingrediënten dat je er ook je benen mee kunt ontharen. Dus scheer je de benen graag glad met een scheermes? Probeer deze bodyscrub en het resultaat is een zijdezachte huid!

Wellness in de herfst en winter is een moment voor jezelf om te ontspannen. De beste huidverzorging zal je huid hydrateren en voeden voor het beste resultaat. Je huid voelt erna zacht en glad aan.

Tip: Masker

Je huid is nu waarschijnlijk een stuk droger dan normaal. Het kan zijn dat je alleen droge plekken hebt of je hele gezicht voelt droog aan. Voor als je het nog niet deed, zorg er nu echt voor dat je een hydraterende gezichtscrème gebruikt. Naast dat je met een crème smeert is het zeker aan te raden om wekelijks een gezichtsmasker te pakken. Met een masker geef je de huid net even wat meer vocht, die het zeker in de herfst en winter nodig heeft. Vocht of eigenlijk hydrateren is nodig om de beschermlaag van de huid te verstevigen. Om je huid tegen wind, regen en zeker ook vuil te beschermen moet je huid in goede conditie zijn. Een perfect masker om de vochtbalans weer op peil te krijgen is het gebruiken van de cleanser. Ja, je leest het goed. De cleanser is ook te gebruiken als gezichtsmasker, met name omdat de ingrediënten zo zacht van aard zijn. Best handig zo’n 2 in 1 product! Nog even … haal je masker er met lauwwarm water af. Te warm water droogt je huid teveel uit.

Tip: Bloedcirculatie

Strak is het vast wat kouder en kan het zijn dat je bloedcirculatie wat minder is. Je kunt dit zien aan de kleur van je huid. Die ziet er dan een beetje grauw uit. Wat kun je ertegen doen? Om je bloedcirculatie weer op gang te brengen is een lichaamsmassage erg prettig. Je huid knapt ervan op en je wordt er zeer relaxed van. Plan eens een behandeling bij de schoonheidsspecialiste en komt thuis als een herboren mens. Heb je geen zin om naar de schoonheidssalon te gaan kun je met een bodycream ook een goed effect bereiken. Laat je lekker thuis masseren met een fijne zachte bodycream. De bodycream IVY van LIN Skincare geeft je huid intensieve voeding maakt glad en stevig en helpt om je huid perfect te hydrateren. Het is een zacht geurende crème met zeer zachte ingrediënten zoals o.a. amandelolie, jojobaolie en het parelextract (om je huid te verstevigen). Je huid voelt heel zacht aan. En als je ermee masseert doet het ook nog eens veel goed voor je bloedcirculatie. Door het masseren van je gezicht (gebruik dan een zachte gezichtscrème) en lichaam gaat het bloed door je huid stromen en wordt weer roder van kleur.

Zoals je hebt gelezen gebeurt er best veel met je huid. Eigenlijk heeft je huid in ieder seizoen veel te lijden. En ben je altijd bezig met het herstellen van je huid. Weet je dat aan het einde van elk seizoen je bezig bent met herstellen van het vorig seizoen?  Dus nu in de herfst ben je bezig met herstellen van de zomer. Het ontdoen van alle dode huidcellen is belangrijk om weer een schone huid te krijgen. Daarnaast is het gebruiken van de  juiste producten cruciaal om je huid goed te verzorgen en te beschermen. Ik zou zeggen, ga aan de slag en verwen je huid!

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *