Coronavrij winkelen!

Huidveroudering door roken

Huidveroudering door roken

Roken en je huid

Ik hoef je vast niet te vertellen dat roken slecht voor je gezondheid is. Maar weet je ook dat roken slecht voor je huid is?

In mijn werk als schoonheidsspecialiste zie ik tijdens de behandeling al of iemand rookt of niet. Wanneer je rookt is de kleur van je huid meer grauw en dof. Dit komt door een verminderde doorbloeding. Daar is de koolmonoxide in de sigaret verantwoordelijk voor. Hierdoor daalt het zuurstofgehalte in je bloed. Met als gevolg dat alle weefsels, waaronder ook je huid, minder zuurstof krijgen. Best heftig eigenlijk, als je erover nadenkt … En om het nog wat exacter te zeggen, de doorbloeding neemt direct na het roken al met 42% af. Het is maar een getal alleen in dit geval best een stevig feitje! Nu begrijp je denk ik wel waar die grauwe kleur in je gezicht vandaan komt.

Dan nog de verstoppingen in je huid. Misschien is het je al eens opgevallen dat je veel last hebt van mee eters en puistjes. Ook de onderhuidse bultjes komen bij rokers veel meer voor. Met name omdat ze onderhuids zitten zijn ze erg gevoelig. Er staat een flinke spanning op en er komt niets door. Ga er vooral niet zelf aan zitten. Het gaat er niet eerder van weg en het gevolg is een opvallende rode bult op de plek. Even terug naar de verstoppingen. Dit kunnen mee eters zijn en puistjes. Bij mij komt nu de vraag naar boven of er een direct verband is tussen roken en puistjes …

Het is nog niet via wetenschappelijk onderzoek bewezen dat roken voor een toename van puistjes zorgt. Er zijn al wel studies naar gedaan. Bijvoorbeeld door het observeren en volgen van rokers. Een echt onderzoek, dus wetenschappelijk, is lastig. Hiervoor is het nodig om een groep mensen aan te moedigen om te gaan roken. Om te kijken wat het beeld is van niet roken en gaan roken. Je begrijpt dat zo’n onderzoek niet wordt toegestaan. Blijft staan dat veel rokers last hebben van een onzuivere huid waardoor er wel degelijk een verband kan zijn.

Bij het uitblazen van de sigarettenrook blijft de nicotine als het ware op het gezicht plakken. dit zie je natuurlijk niet want nicotine heeft geen kleur. Daarnaast vernauwt nicotine de bloedvaatjes. Ik had het eerder dat koolmonoxide het zuurstofgehalte in je bloed doet dalen. Dit gebeurt doordat de koolmonoxide de plaats van zuurstof in je bloed inneemt. Als je stopt met roken zal je merken dat de bloedtoevoer naar de huid sterk verbeterd. Dat komt omdat er geen koolmonoxide meer is die de toevoer naar de bloedvaten verstopt. Hierdoor staan de bloedvaten open om de zuurstof in de huid op te nemen. Het effect hiervan zijn  frisse blozende wangen 🙂

Combideal met heerlijke producten van LIN Skincare

Geniet van deze heerlijke reinigingsproducten!

Gezichtsverzorging

Je huid heeft altijd verzorging nodig maar helemaal als de poriën dicht zitten van de uitgeblazen rook. Je poriën hebben het moeilijk vanwege de vele verstoppingen. De talgklieren maken continu talg aan om je huid een beetje vettig te houden. Als er geen talg aangemaakt wordt krijg je een droge huid. En al die verstoppingen veroorzaken puistjes. Daar komt dus de droge huid met puistjes vandaan.

Je huid reinigen van al die onzuiverheden is echt heel belangrijk. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen wat een goede reiniging voor je huid kan betekenen. En daar heb je 2 producten voor nodig. Namelijk een cleanser en een toner. Wat deze producten voor je huid doen?

Een cleanser maakt je huid goed schoon en ruimt al het aangeplakte nicotine op. Al direct zie je een zichtbare verbetering aan je huid. Je huid voelt ook veel schoner aan. Om je reiniging helemaal goed te doen is sprayen met een toner noodzakelijk. Het is niet alleen heel verfrissend ook kalmeert het de huid. Daarnaast zorgt de toner dat de ph-waarde van je huid in balans blijft. Dus sprayen met de toner en daarna met een vochtige wat over je gezicht strijken. En vergeet ook je hals niet mee te nemen! En ook al ben je nog niet gestopt met roken je voelt dat de huid al zoveel schoner is geworden. Als je daarbij ook nog stopt met roken wordt je huid nog veel meer schoon! Vergeet na de reiniging niet om je huid met een gezichtscrème te verzorgen.

Je gezichtscrème op een schone huid aanbrengen versterkt de werking waardoor de ingrediënten optimaal door de huid worden opgenomen.

Huidveroudering

Heb ik je al over de streep getrokken om te stoppen met roken? Misschien nog niet en ben je nog aan het twijfelen. Het is ook heel erg moeilijk om te stoppen, daar heb je veel kracht en energie voor nodig. Dat vervelende stemmetje in je hoofd die alsmaar blijft zeggen dat het heus niet erg is. En je wijsmaakt dat je het roken nodig hebt. Voor wat eigenlijk? Kom, doe het voor jezelf en ook voor je huid. Want, en nu komt het. Van roken word je echt veel sneller oud. Niet echt natuurlijk maar je huid veroudert sneller. Door roken krijgen vrije radicalen (agressieve stoffen) meer kans om schade aan te richten. Deze vrije radicalen vliegen regelrecht op cellen af zoals collageen en elastine. Deze belangrijke onderdelen van de huid kunnen een aan een stuk  aanval niet aan en delven het onderspit. En wat zie jij hiervan terug? Een slappe huid en rimpels. En doordat de celvernieuwing is vertraagd krijg je ook nog een doffe uitstraling. Best heftig eigenlijk!

Doen!

Ik hoop dat je door mijn blog net het laatste zetje hebt gekregen om die nare sigaretten uit je leven te bannen. En ze ook niet meer kopen. In plaats van het kopen van rokertjes kun je beter jezelf met huidverzorging verwennen 🙂 Wat gebeurt er nadat je gestopt bent met roken? Nou op de 1e plaats wordt je huid stukken gezonder. Door je huid goed te reinigen geef je de poriën meer kans om open te staan. Als je niet meer rookt zit er ook geen plakkerige nicotine meer aan je huid. Je kunt direct beginnen met je poriën schoon te spoelen. Al na een paar weken zie je het effect van het stoppen met roken en ook het gebruiken van huidverzorging. Je huid is veel gladder en zachter. En je hebt een mooie blos op je wangen. Dit komt door een betere doorbloeding. En wat ook leuk is, je houdt wat centen over nu je geen sigaretten meer hoeft te kopen. Ik hoef je vast niet te vertellen waar je dit beter aan kunt uitgeven!

O ja, en wees voorbereid op mooie complimenten zoals ‘wat zie je er goed uit!’, en dat vele malen achter elkaar 😉

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *